Minden gyermeknek

joga van a családhoz,

…a szülőkhöz,

…a szeretethez.

Ideális családi kép jelenik meg lelki szemeink előtt, de talán minden ilyen ábrázolásra jut egy árva gyermek szomorú arca, aki azt reméli, egyszer neki is része lehet valami hasonlóban.

A nevelőszülő az a híd, amely átíveli a gyermek életében keletkezett szakadékot, s aki egy olyan útra tereli, ahol megtalálhatja a rá várakozó áldásokat.

A családtípusú gyermekotthonokban és a befogadó családban is a nevelőszülők azok, akik az irányt jelzik a gyermekek és fiatalok számára. Alapítványunkhoz 8 családtípusú gyermekotthon és 1 befogadó család tartozik. Valamennyi helyen megtalálható az az Istenre figyelő lelkület, mely meghatározza a család mindennapjait. A szülőkkel beszélgetve számos alkalommal elhangzik a megállapítás, miszerint mindezt csak Isten segítségével lehet végigcsinálni, hiszen jöhetnek olyan akadályok és nehézségek, amelyekben pusztán az emberi odaszánás kudarcba fulladna.

S hogy mivel tudják a nevelőszülők odaélni a szeretetet a gyermekek elé? Önmaguk megosztásával és a saját érdekről való lemondással. Mindezt azért, hogy bizonyságai legyenek Isten evangéliumának ebben a világban.